top of page

Cilt Güzelliğiniz İçin Mucizevi Bakım: Kuru Yağ

Cilt güzelliğinde önem taşıyan nemlendirici içeren kuru yağlar güzelliğinizde kullanabileceğiniz ürünlerdir. Günlük bakımın yanı sıra cildin kadifemsi bir dokuda olmasına yardım eden kuru yağlar, sadece cilt için birçok konuda sorunlarında üstesinden gelinmesine yardımcı olur. Cilde ışıltı kazanmayı sağlayan kuru yağ ile bakım ayrıca kuru saçlarında bakımını sağlamaktadır. Avucunuza bir miktar dökeceğiniz kuru yağ ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Kuru Yağ


Kuru Yağların Özellikleri

Cildinizin bakımı için kullanacağınız kuru yağlar farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Kuru yağların özellikleri cilt sorunlarına göre Nemlendirme yatıştırma, besleme ve anti aging etki yaratmak maksadı ile kullanılmaktadır. Cildinizi derinlemesine temizlik sağlayan kuru yağların cilde parlaklık verdiği bilinmektedir.

Cildinizi beslemede kullanılan kuru yağlar düzenli kullanım sonrasında cilde genç bir görünüm kazandırarak canlılık kazanmasında yardımcı olur. Cildin doğal güzellik kazanmasında kırışıklık ve yaşlanma belirtileri olan çizgilerin azalmasını sağlayan anti aging görevi yapan yağlarda bulunmaktadır. Yatıştırıcı kuru yağların amacı tahriş olmuş cildin onarılmasında cildin rahatlamasında yardımcı olur. Ayrıca anti enflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki kızarıklıkları ve sorunları gidermede etkilidir. Kuru yağlar cilde elastiki bir özellik katar ve yaşlanma belirtilerini azaltmada yardımcı olur.



Kuru Yağlar Cilde Nasıl Uygulanır?

Sağlıklı bir cilt için kuru yağlar cildinizin temizliği ve hijyenini sağladıktan sonra kullanılabilir. Temiz cilt üzerine masaj yaparak yayacağınız kuru yağı cildinize sürerek uygulamanız yeterli olur. Kuru yağlar isteğe bağlı olarak gündüz rutin olarak kullanılabilir. Makyajınızı temizlemek için nemlendiricili bakım kremlerini kullanarak bakım yapabilir cildinizin kuruluğunu önleyebilirsiniz. Bakım sonrası güzellik ve ışıltı kazanan cildinizle bakımlı olabilirsiniz.


Kuru Yağların Kullanım Amaçları

Kuru yağlar saçlarda da uygulanabilen ürünlerdir. Saçlarınızın bakımında, vücut ve tırnak bakımında, banyo sonrasında da kullanabileceğiniz ürünlerden biridir. Kuru saçların nemlenmesini sağlayan kuru bakım yağları saç kırıklarının azalmasını sağlar. Banyo sonrasında vücudunuzda bakım yapan kuru yağ masaj yardımı ile cilde yedirilmelidir. Tırnak bakımı için tırnak etlerine masaj yaparak uygulanan yağlar tırnakların kırılmasını önler ve tırnakların etlerini yumuşatarak daha bakımlı olmasını sağlar.

Özellikle kullanmadan önce cildinizde herhangi bir alerjen etkiye neden olmadığını anlamak için belirli bir bölgeye sürerek test etmeniz gerekmektedir. Alerjen etki eden kuru yağın kullanılmaması gerekir. Ürün kişilerin cilt tiplerine göre farklı etkiler gösterebilir. Buna göre kişinin kullanmadan hangi cilt tipine uygun olduğunu mutlaka bilmesi gerekir. Kuru yağların cilde uygun olarak kullanılması ile sağlıklı bir cilde kavuşmanız mümkün olur.

bottom of page