top of page

Dumortierit Taşı Bileklik




Hem sayısal hem de sözel etkileri doğrultusunda dumortierit taşı günümüzde sağlamış olduğu faydalar ile bir adım öne çıkıyor. Özellikle insana sakin olmayı ve sakin davranmayı öğretirken, ayrıca matematiksel açıdan da beynin güçlü biçimde çalışmasına olanak veren bir doğal taştır.

 

Özellikle 1800'lü yıllardan bu yana farklı amaçlarda kullanılan bu doğal taş, zeka geliştirici özelliği ile daha çok bilinir. Hem bileklik olarak hem de farklı aksesuar seçenekleri doğrultusunda ya da sade şekilde taşınarak kullanılabilir.

 

Dumortierit Taşı Neyi Temsil Eder?

 

Ruh ve beden üzerinde şifa döngüsünü sağlayan yapısı doğrultusunda hem maddi hem de manevi yapıyı temsil etmektedir. Aynı zamanda bu iki unsur arasında bir köprü görevi gören bir yapıdır. Yani beden ve ruhun bir arada olması, bir bütün oluşturulması ile birlikte yaşamda denge kurmak şeklinde bir temsili taştır.

 

Aynı zamanda sunmuş olduğu faydaları doğrultusunda sağlıklı biçimde farklı amaçlarda kullanılabilir. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için mutlaka taşın cilde temas etmesi gerekmektedir.



 

Dumortierit Taşı Özellikleri Nelerdir?

 

Pembemsi kırmızı, mavimsi mor, yeşil ve kahverengi üzerinden dumortierit taşı birçok farklı renge sahip taşlar içerisinde yer almaktadır. Dayanıklılığı açısından ele alındığında ise 7 veya 8 şeklinde bir değere sahip olduğunu söylemek mümkündür.

 

Parlak ve hoş renklerinin yanı sıra, kristal bir forma sahiptir. Fakat bununla beraber kolay şekil alır ve değişik aksesuar seçenekleri doğrultusunda kullanım imkanı verir. Aynı zamanda boğaz çakrası olarak ifade edilir ve elementi ise su ile hava olarak bilinir.

 

Dumortierit Taşı Faydaları Nelerdir?

 

Hem fiziksel hem de mental olarak öne çıkan faydaları doğrultusunda dumortierit taşı sağlık açısından önemli doğal taşlar içerisinde geliyor.

 

 - Sabır seviyesinin artmasını sağlar.

 - Kişinin kendi hayatının kontrolünü eline almasına olanak verir.

 - Matematik ve dil temelli zihinsel gücü önemli oranda arttırır.

 - Özellikle psişik güçleri harekete geçirmeye yarayan özellikleri vardır.

 - Baş ağrısını giderir

 - Mide bulantısını geçirmekte yardımcıdır

 - Halsizlik ya da sindirim problemlerine karşı etkilidir

 

Bu şekilde farklı özellikleri ile beraber günümüzde dumortierit taşının önemli bir yer tuttuğunu söylemek mümkün.

 

Dumortierit Taşı Nasıl Kullanılır?

 

Bu özel taşı kullanmanın birçok farklı yöntemi olduğunu söylemek mümkün. Özellikle bu yöntemler içerisinde bileklik olarak değerlendirilmesi daha öne çıkıyor. Çünkü Böylece aynı zamanda hoş ve şık bir tasarım altında aksesuar olarak değerlendirilir.

 

Tabii cebe yerleştirmek suretiyle de yine kullanım imkanı sağlanmaktadır. Bu konuda özel tasarım altında farklı biçimlerde kullanmak için bu doğal taş kategori bünyesinde sizleri bekliyor.

bottom of page